opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

EU4AGRI-javni-poziv-1920x1080-1.jpg

 

U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje financira Europska unija, u srijedu 21. rujna, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške ublažavanju negativnog utjecaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Ciljevi ovog poziva jesu doprinos ublažavanju negativnog poremećaja na tržištu repromaterijala tijekom 2022. godine na poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH nastalih kao posljedica pandemije Covid-19 i rata u Ukrajini, doprinos ublažavanju klimatskih promjena na poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH, optimizacija operativnih troškova, održavanje produktivnosti, likvidnosti i konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH, te podrška stabilizaciji postojećih lanaca vrijednosti od primarne proizvodnje do prerade i plasmana proizvoda na tržište.

Interventna mjera podrške će biti realizirana kroz financijsku podršku za nabavku mineralnih đubriva, za nabavku sustava za navodnjavanje i orošavanje, te za podršku nabavke sustava za zasjenjivanje.

Tko se može prijaviti na ovaj javni poziv?

Prihvatljivi podnositelji prijava na ovaj javni poziv su mikro, mala i srednja poduzeća i/ili zadruge s uspostavljenom mrežom kooperanata/individualnih poljoprivrednih proizvođača (u daljnjem tekstu kooperanti) koje se bave proizvodnjom i/ili preradom i/ili otkupom i/ili skladištenjem i/ili plasmanom svježih poljoprivrednih i gotovih prehrambenih proizvoda.

U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 3.9 milijuna KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 50.000 KM do maksimalno 300.000 KM. Iznos podrške po jednom kooperantu može iznositi od 1.500 KM do 15.000 KM. Obavezno financijsko učešće podnosioca prijave iznosi 25% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova.

Prijave se mogu podnijeti od 03.10.2022. godine, dok je krajnji rok za prijavu 12.10.2022. godine, do 17:00 sati.

Kako se prijaviti?

Korak 1: Pročitajte dokument Smjernice za podnositelje prijava u kojem se nalaze sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave.

Korak 2: Preuzmite prateću dokumentacija za prijavu na javni poziv

1 – Prijavni obrazac – podnosilac
1 – Prijavni obrazac – kooperanti
2 – Budžet
3 – Struktura podrške
3 – Pismo namjere o sufinanciranju – podnosilac
4 – Lista za provjeru
5 – UN globalni principi
6 – Izjava o povezanim licima

Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sustava dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba/ koji je osigurao EU4AGRI projekt. Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax i sl.) nije prihvatljivo i prijave dostavljene tako se neće uzeti u razmatranje.

Prva online informativna sesija bit će održana 26. septembra, s početkom u 14.00 sati, putem Facebook stranice projekta EU4AGRI.

Pored toga u sljedećem vremenskom razdoblju će biti organiziran niz info sesija u osam (8) gradova BiH, Bihać, Brčko, Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar, Bugojno i Trebinje. Informacije o točnom terminu i mjestu održavanja istih, bit će objavljene putem naše web stranice.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem formulara za pitanja na web stranici projekta https://eu4agri.ba/postavi-pitanje u razdoblju od 03.10.2021. do 12.10.2022. godine. Na sva pitanja koja stignu prije ili poslije navedenog roka se neće odgovarati. U sklopu EU4AGRI, EU pruža podršku jačanju konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH. Kroz EU4AGRI-Recovery, EU pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih efekata pandemije COVID-19 na poljoprivredno-prehrambena poduzeća i operatere ruralnog turizma, te osiguranje kontinuiteta njihovog poslovanja, dok se kroz EU4BusinessRecovery utiče na smanjenje posljedica izazvanih pandemijom na poljoprivredna i turistička poduzeća, mikro, mala i srednja poduzeća. Za sva tri projekta Europska unija izdvojila je 28 milijuna eura.

Više možete pronaći na stranici EU4Agri.

 

 

maxresdefault_1.jpg

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17