opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U okviru projekta EU4AGRI, koji financira Europska unija, objavljen je Javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju. 

U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 2 milijuna KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do 200.000 KM. Za svaki projekt podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 30% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije.

Prihvatljivi podnositelji prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške mogu biti obrti/samostalni poduzetnici, zadruge i preduzeća.Ko se može prijaviti na ovaj Javni poziv?

Kroz ovaj javni poziv Europska unija će podržati poljoprivredni proizvođači (obrti/samostalni poduzetnici, zadruge i poduzeća) koja doprinose stabilizaciji/jačanju proizvodne konkurentnosti i povećanju nivoa produktivnosti primarne poljoprivredne proizvodnje kroz modernizaciju i uvođenje novih tehnologija i inovacija, unapređenju kvaliteta proizvoda, higijene i sigurnosti hrane, promoviranje dobrih poslovnih praksi i održivog razvoja putem poboljšanja upravljanja prirodnim resursima, zaštite okoliša, zaštite radnika i sigurnosti hrane, te doprinose ublažavanju posljedica nastalih uslijed pandemije COVID-19.

Za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju prihvatljivi su svi projekti koji se odnose isključivo na poljoprivredne sektore kao što su: proizvodnja mlijeka, mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća, uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala (sadnice voća, presadnice povrća i sjemenski krumpir), proizvodnja jaja, uzgoj ribe, uzgoj začinskog bilja, ljekobilja, i gljiva, kao i proizvodnja meda.

Prijave se mogu podnijeti od 05.10.2023. godine, dok je krajnji rok za podnošenje prijava je 20. novembar 2023. godine do 15:00 sati. Prijave podnesene nakon isteka roka se neće uzeti u razmatranje.

Kako se prijaviti? Korak 1: Pročitajte dokument Smjernice za podnosioce prijava u kojem se nalaze sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave.

Korak 2: Preuzmite prateću dokumentaciju za prijavu na javni poziv

1a – Poslovni plan, narativ

1b – Složeni poslovni plan, tabela

1c – Projektni prijedlog, narativ

1d – Projektni prijedlog

2 – Pismo namjere o sufinanciranju

3 – UN globalni principi

4 – Izjava o povezanim licima

5 – Referentne liste prinosa

 

Untitled-design-1-2048x1152.jpg

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17