opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

394321359_630516949163240_3146301360957268885_n.jpg

 

Danas je Načelnika općine Kreševo Renata Pejaka i Predsjedatelja Općinskog vijeća Mirsada Beganovića posjetio Ibrahim Bejtić, Predsjednik Mjesne zajednice Crnići.

Posjeta je vezana za rad u proteklom mandatu, a ujedno su najavljeni novi izbori u Mjesnim zajednicama koji će se uskoro održati.

Pejak i Beganović su istakli zadovoljstvo u suradnji s gospodinom Bejtićem u proteklom razdoblju. Kroz razgovor su se dotakli važnijih projekata koji su urađeni u Mjesnoj zajednici Crnići u protekle četiri godine pa ćemo neke i pobrojati.

Urađene su dvije faze rekonstrukcije puta prema Crnićkom Kameniku u ukupnom iznosu od 265.000,00 KM.
Urađena je krivina iznad Drmaća i na tom potezu je riješeno klizište, a radovi su iznosili 127.000,00 KM.
Proširena je javna rasvjeta na Crnićki Kamenik i na Bjeloviće, dok je na Popini instalirana rasvjeta koja radi na principu solara.
Dva drvena mosta u Drmaćima su rekonstruirana u betonske preko kojih je urađena asfaltna podloga. Radovi su tu iznosili 37.000,00 KM.
Dionica u Rakovoj Nozi od skretanja za Bjeloviće do Osnovne škole je bila u lošem stanju te je u potpunosti rekonstruirana. Zamijenjena je podloga, proširene je kolovoz koji je asfaltiran, pročišćen kanal, prilazi kućama su prošireni. Radovi su tu iznosili 82.530,00 KM.
Uređen i asfaltiran je plato ispred Osnovne škole, a u njoj je za potrebe Mjesne zajednice renovirana prostorija koja služi za sastanke i ostale aktivnosti.
Radovi na Regionalnom putu, na ''Kvasinovoj krivini'', su također u području Mjesne zajednice Crnići i iznosili su 315.000,00 KM.
Probijen je novi put kod Neradina i uskoro će započeti radovi na sanaciji klizišta.

Također, vezano za Mjesnu zajednicu Crnići, Načelnik je najavio da je iz vlastitih sredstava Općine Kreševo osigurano 250.000,00 KM za rekonstrukciju puta od skretanja za Handžiće do Ramića. Projekt će biti gotov kroz par dana i nakon tog slijedi odabir izvođača radova putem javnog poziva i kreće se u realizaciju.

Bejtić je rekao da na žalost Općine ali i svih stanovnika Mjesne zajednice Crnići ono što ne možemo riješiti jest problem Krečane. Ona nažalost ni u jednom segmentu nije u nadležnosti Općine. Da je situacija drukčija, vjerujem da bi ovaj problem bio davno riješen. Općinske Službe, a i Vijeće su nebrojeno puta upozoravali nadležne institucije na ovaj problem. Naplatu koncesije vodi Županijsko Ministarstvo i nažalost koncesija je u ovom slučaju nenaplaćena, a potrebite dozvole za rad izdaje Federalno ministarstvo okoliša i turizma – dodao je Ibrahim Bejtić i zahvalio Općini Kreševo i Općinskom vijeću na korektnom odnosu pri radu.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17