opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

IMG-93e26bd170e7f6c7fb9636046347f74d-V.jpg

 

Salih Halilović član Karate klub „Travnik GS –TMT“ Travnik i Ajna Zlotrg članica STK „Vitez“, Vitez proglašeni su najboljim sportašima SBK/KSB na manifestaciji „Izbor najboljih sportaša Kantona za 2023. godinu“ koja je u organizaciji Sportskog saveza SBK/KSB a pod pokroviteljstvo Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta i Općine Kreševo 21. put za redom održana u Kreševu. Najboljim među najboljima priznanja je uručio resorni ministar Bojan Domić, koji je u obraćanju na početku manifestacije se zahvalio sportašima i sportskim radnicima i zamolio da nastave da rade s istim entuzijazmom u budućnosti a da će resorno Ministarstvo dati svoj maksimalan doprinos i podržati njihov rad.

Manifestacija „Izbor najboljih sportaša Kantona za 2023. godinu“ započela uručivanjem priznanja Općine Kreševo sportašima koji su svoje prve sportske korake započeli u Kreševu a trenutno su uspješni sportaši i članovi europskih i bosanskohercegovačkih klubova. Priznanja ponos Općine Kreševo uručio je načelnik Renato Pejak a to su: Vlado Čelan, Gabriel Kesić, Una Ban, Andrej Kožul, Renea Karlović,Dora Marić, Lidija Kuliš, Andrea Komšić, Marin Pongracić, Dario Komšić, Leo Jurić, Ivica Trogrlić, Josip Topić, Davor Topić i Luka Petrović.

U pojedinačnim sportovima u konkurenciji kadeta i kadetkinja titulu najboljih ponijeli su Ali Arnautović, član Karate kluba „Travnik GS – TMT“, Travnik i Dominika Maleš, članica Karate kluba „Mladost“, Vitez. Najboljom juniorkom SBK/KSB proglašena je Sara Pidro, članica Takewondo kluba „Bugojno“, Bugojno dok je najbolji junior Kemal Šiljak član Karate kluba „Travnik GS – TMT“, Travnik. Adnan Arnautović trener Karate kluba „Travnik GS – TMT“, Travnik i reprezentacije Bosne i Hercegovine U-21, proglašen je za najboljeg trenera u konkurenciji pojedinačnih sportova.

U konkurenciji ekipnih sportova za najboljeg sportistu proglašen je Ivan Bobaš, STK „CM“, Vitez a najbolja sportašica iz ekipnih sportova je Nikolina Todorić, članica ŽNK „Iskra“, Bugojna i seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine. Najboljom juniorkom iz ekipnih sportova proglašena je Elizabeta Valjan, članica Odbojkaškog kluba „Vitez“, Vitez dok najbolji junior je Mario Krišto, član Nogometnog kluba „Romari“, Vitez. U konkurenciji kadetkinja i kadeta iz ekipnih sportova proglašeni su Sajra Bajrić, članica ŽNK „Iskra“, Bugojna i Marko Bošnjak, član Nogometnog kluba „Romari“, Vitez a Samir Vrban, trener ŽNK „Iskra“, Bugojna i trener reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine za najboljeg trenera iz ekipnih sportova.

Titulu sportaša s tjelesnim oštećenjem ponio je Laris Bešić, član Karate kluba „Mladost“, Vitez, a najbolji sportaš s tjelesnim oštećenjem iz ekipnih sportova je Hamdija Džambo, član KSO „Iskra“, Bugojno koja je i ove godine ponijela titulu najbolje ekipe SBK/KSB.

Za najbolju mušku ekipu proglašen STK „CM“, Vitez a najbolja ženska ekipa je ŽNK „Iskra“, Bugojno dok su juniori i kadeti NK „Romari“, Vitez najbolji u obje konkurenciji. U konkurenciji kadetskih ženskih ekipa za najbolju ekipu proglašena je ekipa ŽNK „Iskra“, Bugojno a ekipa STK „Vitez“, Vitez za najbolju juniorsku ekipu.

Kao i prethodnih godina Sportski savez SBK/KSB na manifestaciji „Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2023. godinu“ uručio je nagrade i priznanja sportašima i sportskim radnicima koji su u 2023. godini postigli rezultate na europskim i balkanskim prvenstvima. Posebna priznanja za postignute rezultate dodijeljena su: Bekiru Grabusu, Amandi Hukić i AMK „Kreševo“, dok je Dino Karakaš dobio priznanje za postignute rezultate i promociju zdravih stilova života. Mirza Idrizović i Muamer Zukić dobitnici su posebnog priznanja za razvoj sporta. Povelja Sportskog saveza SBK/KSB za 2023. godinu dodijeljena je Andriji Livančiću, HPD „Vitez“, Vitez koji je u 2023. godini osvojio planinarski vrh Ararat u Republici Turskoj.

Nagrada za životno djelo uručena ja Habibu Bućanu, doajenu judoa na SBK/KSB koji više od 50 godina kontinuirano radi u sportu i doprinosi njegovom razvoju. Zlatne plakete Sportskog saveza SBK/KSB uručene su Vlatku Buzuku, Husi Sušiću i Nusretu Baručiji za doprinos u razvoju sporta na SBK/KSB dok su srebrna i bronzana plaketa uručene Amiru Šećiboviću i Vandi Pavlović.

Sportski radnik 2023. godine je Muahmed Rebihić, predsjednik STK „Vitez“, Vitez a priznanje „Sportski novinar 2023. godine“ uručeno je Osmanu Mešanu, sportskom novinaru, uredniku emisije Potez na RTV „Bugojno“, Bugojno.

Laskavu Nagradu publike portala hronika.ba ove godine ponio je Amar Luga, član KBS „Lugan – team“ iz Novog Travnika a uručio ju je urednika portala hronika.ba Kenan Kavazović

Hamdija Mlinarević je u ime Sportskiog saveza SBK/KSB i resornog Ministarstva, pokrovitelja manifestacije, uručio zahvalnicu Općini Kreševo koju je primio načelnik Renato Pejak u znak zahvalnosti i stavljanja svih resursa Općine Kreševo u organizaciji ovoga izuzetno značajnog projekta za sportaše i sportske radnike.

U kulturno-umjetničkom dijelu uspješnoj organizaciji manifestacije dali su svoj doprinos HKD „Napredak“, podružnica Kreševo i mažoretkinje iz Kiseljaka koji su svojim nastupima doprinijeli da večer sporta u Kreševu bude što ljepša i ugodnija za sve prisutne koji su svojim prisustvom odali počast najboljim među najboljim sportistima Kantona.

Sportski savez SBK/KSB ovim putem se zahvaljuje pokrovitelju, sponzorima, donatorima a to su: pokrovitelj Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta, generalni sponzor No 1 brendu koji osvaja, zlatni sponzori Općina Kreševo i Vlašić-Gradnja, Travnik, srebrni sponzor Flash team Gornji Vakuf - Uskoplje, brončani sponzor KSC „Bugojno“, Bugojno i zamjenica predsjedavajućeg Skupštine SBK Ljubinka Atanasijević, sponzori Sport GS, Vitez, Općine Vitez, Gornji Vakuf-Uskoplje, Jajce, Busovača, Travnik, Bugojno, Fojnica, Donji Vakuf, Dobretići, ministrica Ministarstva financija Mirjana Plavčić, predsjedavajući Sabora KSB Dražen Matišić, GP „Telling“, Travnik, Boreas d.o.o., Kreševo, cvjećare Palma i Ivančica Kreševo i medijskim pokroviteljima : Oslobođenje, TNT Group, JP RTV „Bugojno“, Bugojno, Radio „Drugčiji“, Radio postaja Vitez, Radio Donji Vakuf, web portali: Agencija-dan, travnik-grad, Bug.ba, travnički-info, dv-vijesti, hronika.ba, grad-busovača, novum.ba, centralna.ba, Smart media.

 

e5454379-2381-4578-8a3a-fb79b2b20978.jpg

 

27788823-0afd-4812-a5de-466237333309.jpg

 

130fb6e7-54e9-4d59-bbb5-eb8dd07049cf.jpg

 

07dcc026-be00-4fbf-80b9-85c5671c03ca.jpg

 

IMG-ff31728b5723cbb33bb5a310840dcf99-V.jpg

 

IMG-9d5ca472467313cdafadca8ea9f46a46-V.jpg

 

IMG-7fb29dbde874a28314cd28017f94f652-V.jpg

 

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17