opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Restoran „Stari ribar“

restoran-stari-ribar_1.jpg

Restoran „Stari ribar“ se nalazi u Rakovoj Nozi, na pola puta između Kreševa i Kiseljaka. Raspolaže sa 28 ležaja u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. U sastavu ugostiteljskog kompleksa je bazen, najveći u široj okolici, koji se opskrbljuje čistom vodom iz bunara. Tu je i ribnjak sa nekoliko vrsta ribe, bašta, ali i poseban dio restorana ''skriven'' u sjenci obližnje smrčeve šume. Da ništa nebi nedostajalo, tu je i igralište za djecu, a sve je ''uokvireno prelijepim cvjetnim nasadima.

 

Restoran „Ribnjak“

118485651_3171836699520341_6482309878583352465_o.jpg

Restoran „Ribnjak“ idealno je mjesto za obiteljski odmor, zabavu i sport, ali i poslovne i svečane objede i koktele. Jedinstven ambijent u srcu prirode, na samom izvoru rijeke Dragušnice, predstavlja pravi izbor za one koji traže odmor od svakodnevnih napora. S tradicijom još od 1995.godine Ribnjak nudi jela tradicionalne domaće i internacionalne kuhinje. Preporučuje se već svima poznata i uvijek svježa pastrmka, kao i domaći specijaliteti ispod peke. Gostima Ribnjaka, na raspologanju je teniski teren na zemljanoj podlozi kao i dječije igralište. A  onima koji žele produžiti svoj boravak, na raspolaganju su tri smještajne jedinice sa potpunim komforom.

 

Motel „Lúka“

20785807_1367072740066460_5814549506402767752_o.jpg

Kada je u pitanju gastronomska ponuda, Motel „Lúka“ u Deževicama ima mnogo toga za ponuditi. Podignut u opuštajućem seoskom ambijentu, uz rijeku Nevru, nudi tradicionalna jela ovog kraja, ali i ona iz internacionalne kuhinje, pa je gurmanski užitak neizbježan. Također, u restoranu se pripravlja riba uzgojena u vlastitom ribnjaku. U okolini su brojna nalazišta minerala i kristala, nekoliko pećina, vrelo Sv. Jakova. Tu su i brojne označene planinarske i biciklističke staze pa je „Lúka“ pun pogodak za višednevni odmor, te u svojoj ponudi ima četiri spavaće sobe, koje sa pogledom na prirodu oduzimaju dah.

 

Restoran „Široka ulica“

 

Restoran „Široka ulica“ se nalazi u samom gradskom središtu, a svojim gostima nudi vrhunske domaće delicije i ugodnu atmosferu za opuštene, ali i poslovne razgovore.

 

„Planinarski dom na Lopati“

„Planinarski dom na Lopati“ nalazi se na sjeveroistočnim padinama planine Bitovnje, na istoimenom proplanku okruženom mješovitom listopadno-crnogoričnom šumom. Dom je građen u kombinaciji kamen-drvo. Ima podrum, prizemlje, kat i potkrovlje. Strujom se opskrbljuje iz električnog agregata i solarnih panela, a vodom iz vlastitog vodovoda. Ukupno posjeduje 50 ležaja. Dom je prepoznatljiv po domaćinskoj atmosferi i pripravljanju tradicionalnih jela, pa tako na Lopati, osim standardnih domaćih jela, možete pojesti keške, puru, kiseli kupus. Planinarski dom je otvoren vikendom i po najavi.

Ostalo

Oni koji su u žurbi ili u prolazu će također nešto pojesti u Kreševu jer se uz glavnu cestu nalaze dva grilla koja pripravljaju raznolika jela sa žara ali i gotova dnevna jela. „Bistro Makaza“ se nalazi na Trosci, a „SUR LiV“ je u Kreševu.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17